Знайомство з Богом.

Що ми знаємо про віру в Бога?

Кілька разів мені на очі траплялися статті в газетах і в мережі інтернет, про те як один вчений довів існування Бога.
З одного боку це дуже чудово - тепер все вчені почнуть визнавати існування Бога, і ставлення до релігії однозначно зміниться? Але думаю, що не все так просто - давайте разом поміркуємо над цим питанням.
Чи може людина виміряти нескінченність всесвіту - безумовно не може! Чи може людина придумати міру виміру вічності - безумовно не може! Але ж це дві найважливіші характеристики Бога - Він всюдисущий, а це значить що Він одночасно присутня в будь-якій точці всесвіту; і Він мешкає у вічності, а це значить що Він завжди був і завжди буде існувати.
Коли люди замислюються про вічність або розмірковують про нескінченність, то вони не можуть ніяк осягнути своїми думками ні того, ні іншого. Але ж думки людини це найшвидше і саме мобільне з того що у людини є. В думках людина може швидше за швидкість світла перенестись на кожну із планет про які він знає, або перенестися на тисячі років у минуле або майбутнє. Здається, що думкам людським немає меж або обмеження, але і вони кінцеві та обмежені, а це і є людський межа.
Яким же чином людина може осягнути своїм розумом нескінченного і вічного Бога? Спочатку Бог вклав в людину щось, що як і Його Самого неможливо ні осягнути розумом, ні прорахувати на комп'ютері - це віра. Найдивовижніші речі в історії людства відбувалися саме завдяки вірі. Просто хтось починав вірити в найнеймовірніші речі або події і багато хто з них збулися з дивовижною точністю.

Колись давно, дивлячись на те, що відбувається навколо і на те як живуть люди, і на те як живу я сам, - мені прийшла в голову думка що все, що відбувається не має ніякого сенсу якщо не допустити, що Бог все-таки існує і тоді все стає на свої місця, і все набуває чіткий сенс. А якщо Бог все-таки існує, то Він неодмінно повинен впливати на Своє творіння, і цей вплив має бути настільки переважним, наскільки Творець повинен переважати над своїм творінням. І найцікавіше, що ніхто не вплинув так на хід історії людства як маленький хлопчик що народився у Вифлеємі, який прожив дуже коротке життя, однак залишив і продовжує залишати такий слід в душах людей, перекреслити який ніхто з живучих вже не в силах.

Для чого ж ми живемо? Кому це потрібно? Чому стільки страждань на землі? Що з нами буде після смерті? Що буде відбуватися з нашими душами в вічності? Ці подібні питання можна задавати досить довго, і чим довше ви їх будете задавати тим більше будите переконуватися в тому, що людям неможливо дати відповідь на всі ці питання - навіть самим обдарованим і наймудрішим. Єдиний кому це під силу - це Сам Бог, який і дав уже відповідь на найважливіші з цих питань - в Писаннях. Одного разу Христос розповів своїм учням таку притчу:

19 Один чоловік був багатий, одягався в порфіру й віссон, і щоденно розкішно бенкетував.
20 Був і вбогий один, на ім'я йому Лазар, що лежав у воріт його, струпами вкритий
21 і бажав годуватися кришками, що зо столу багатого падали; пси ж приходили й рани лизали йому.
22 Помер жебрак і віднесли його ангели на лоно Авраама. Умер же й багатий, і поховали його.
23 І в пеклі, будучи в муках, він підняв очі свої, та й побачив здаля Авраама та Лазаря на лоні його
24 і, скрикнувши, сказав: Отче Аврааме надо мною, і пошли мені Лазаря, щоб омочив кінець пальця свого в воду та прохолодить, бо я мучуся в полум'ї цім.
25 Авраам же промовив: Сину згадай, що ти прийняв за життя свого добре своє, а Лазар - зле; тепер він тут тішиться, а ти мучишся
26 А крім того всього, поміж нами та вами велика безодня поставлена, так що ті, що бажають перейти звідси до вас не можуть, також і звідти до нас не переходять.
27 А він відказав: Отож прошу тебе, отче, пошли його в дім батька мого,
28 бо п'ятьох братів маю, хай він їм засвідчить, щоб і вони не прийшли в це місце муки.
29 Авраам же сказав: Вони мають Мойсея й Пророків, нехай слухають їх.
30 Він же сказав: Ні, отче Аврааме, але коли прийде хто з мертвих прийде до них, покаються.
31 Йому ж він відказав: Як Мойсея й Пророків не слухають, то коли хто й із мертвих воскрес, не повірять. (Лук.16: 19-31)

У цій короткій притчі перетнулися безліч складних понять світобудови, і при цьому вона дає відповіді на багато питань які так цікавлять тих хто живуть на землі.
Чому деякі люди так несправедливі по відношенню до інших?
Чому деякі люди все життя живуть в злиднях?
Що відбувається з людиною після його смерті?
Як отримати порятунок і не потрапити в пекло?
У 30 і 31 віршах ми бачимо ключові слова які відкривають нам розуміння в цьому питанні - це покаяння і віра! Близько двох тисяч років тому людей цікавили точно ті ж питання, що і нас з вами, - давайте прочитаємо в Писанні:

36 Отже твердо знай, увесь дім Ізраїлів, що Бог учинив Господом і Христом Цього Ісуса, Якого ви розп'яли.
37 Почувши це, вони розчулили серцем і сказали Петрові та іншим апостолам: Що ж нам робити, мужі-браття?
38 Петро ж сказав: Покайтеся, і нехай же охриститься кожен із вас у Ім'я Ісуса Христа на відпущення ваших гріхів; і отримаєте дар Святого Духа.
39 Бо для вас ця обітниця, і для ваших дітей, і всіх, що далеко знаходяться, кого б тільки покликав Господь, Бог наш. (Деян.2: 36-39)

І першим на шляху порятунку Апостол Петро згадав покаяння, - давайте і ми з вами не будемо забігати в перед і почнемо саме з покаяння. Вам краще усамітнитися, щоб вам ніхто не заважав, і прочитавши уважно наступні слова повторити їх уже вголос і з вірою. Тож почнемо:

1 Господь Бог Всемогутній створивший всесвіт, і Землю, і все що на ній, і давший життя людям.
2 Я визнаю перед Тобою зараз, що раніше робив (а), не тільки хороші вчинки а й погані, які Ти Боже називаєш гріхом.
3 Я прошу в Тебе Господи вибачення за кожний зроблений мною гріх і відрікаюся від кожного з них.
4 Я обіцяю Тобі Господи надалі віддалятися від гріха, і жити відповідно до Твого Слова і виконувати Твої заповіді.
5 Прости мене Господи і запиши моє ім'я в Твою Книгу Життя про яку говорить Твоє Слово, і дай мені життя вічне в дар як Ти і обіцяв у Твоєму Слові.
6 А я визнаю Тебе Господи Боже Всемогутній - своїм Господом і Спасителем. Амінь.

Зараз ви сказали молитву покаяння, і якщо ви це зробили з вірою то вже відчули Божий відповідь в своїй душі. А це значить що Бог почув вас і Він знає про вас, і тепер буде піклуватися про вас. Далі вам необхідно слідувати Писанням і в інших питаннях порятунку; а саме: знайти хорошу живу Церкву де ви зможете вивчивши Слово Боже, прийняти водне хрещення і отримати дар Святого Духа як і обіцяв Господь.
А найкраща Церква для вас це та, в якій вас хоче бачити Сам Господь - тому не поспішайте, а помоліться і попросіть у Господа, щоб Він привів вас саме в таку Церкву. А якщо ви потребуєте в молитовну підтримку, то неодмінно напишіть нам і ми будемо молитися разом з вами. Нехай Господь рясно благословить вас!

Служіння Біблійного Проповідника: http://preacher.name/znakomstvo_s_bogom.htm